Stație CB TTI TCB-550 cu antena PNI 18-244, 65cm

De aproximativ o săptămâna am devenit și eu „colegul”. Am montat și eu pe mașina stație CB. Mânat într-o oarecare măsura de recentele amenzi semnate de cei din anturajul meu, dar mai mult de pofta și curiozitatea personală am făcut achiziția! Stație CB TTI TCB-550. Varietatea ofertelor dar mai ales a prețurilor de pe piață m-a forțat la un mic studiu înaintea achiziției.

După ce am vizionat ofertele, am decis să îmi cumpăr ceva ieftin, la pachet cu antenă, fiind prima mea stație CB, dar am cautat ceva de dimensiuni reduse în mod special pentru ca am Renault Clio iar spațiul meu în bord este oarecum limitat. Pachet cu antenă deoarece în foarte multe cazuri aceeași stație CB în pachet cu antenă costă mai puțin decât doar stația. Toți spun că antena care o primești la pachet cu stația ar fi cam inutilă, în schimb asta nu te împiedică cu nimic să schimbi antena ulterior, așa că nu văd nici un motiv să nu cumpăr pachetul.

Ca și preț, dintre cele mai ieftine pe piață găsim TTI TCB-550 și Cobra DXIV. Surpriza e ca prețul variază foarte mult în funcție de magazin, deci sfatul cel mai bun ar fi o căutare mai atentă înainte de comandă, mai ales ca prețurile se schimbă de pe o zi pe alta. De exemplu la Altex găsești la cel mai bun preț în momentul de față. În schimb la emag eu am găsit TTI TCB-550 la un preț bun. Pe internet părerile par a fi împărțite și foarte multe intre aceste două modele așa că decizia mea a fost în funcție de dimensiunile stației CB, deci am comandat de pe emag TTI-ul. Stația CB TTI TCB-550 a venit cu o antena PNI 18-244 mica, de 65cm, și cu toate că se spune că antena ar trebui să fie cât mai lungă pentru o rază de acțiune mare, asta din pachet îmi pare suficienta pentru a afla informații relevante din trafic, cel puțin deocamdată.

Utilitatea de a avea în mașina o stație radio CB? Știu că toată lumea își cumpăra așa ceva pentru a se feri de amenzi de circulație în special radar, dar asta nu trebuie sa fie tot! Poți afla și poți oferi informații prețioase celorlalți participanți la trafic, starea drumului, evenimente în trafic, blocaje, accidente, etc. Nu cred că e cazul să ne limităm doar la radare. E totuși o simplă formă de comunicare între participanții la trafic, iar comunicarea poate fi utilă.

Pentru montat, neavând prea multe sertărașe sau locații în bord eu am folosit banda adezivă cu scai cumpărata de la Kaufland care m-a surprins cât de bine lipește, dar legat de montaj fiecare își găsește varianta cea mai bună în funcție de mașina, stație și antena. Bineînțeles ca am avut nevoie și de un pe care l-am achiziționat de la Altex după preferințe.

În concluzie, după aproximativ o săptămână de utilizare pot spune că recomand utilizarea acestor stații cb pe mașină, și după cum am spus și mai sus, eu aș vrea să aud că nu vă rezumați doar la radare și echipaje de poliție!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Paciu vili spune:

    Bani aruncati nu sunt bune pe receptie se aude rau tare .squelch cu zgomot mare nu recomand ma simt pacalit nefiind vorba de pret nu le mai dati spre vanzare pacaliti lumea si le mai creati si nervi in trafic .

  2. Ciprian spune:

    Eu sunt foarte multumit de TTi-ul meu(TTi TCB 550N), poate tine de cum ai prins-o tu….a mea e linistita si isi face treaba excelent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + ten =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.